Sean Flynn vaihtoi Hollywoodin kuvajournalistin ammattiin sotakentille

 

Sean Flynn (31. toukokuuta 1941– katosi 1970) nousi jo nuorena isänsä Errol Flynnin vanavedessä Hollywoodin tähtinäyttelijäksi. Hän vaihtoi kuitenkin elokuvamaailman kuvajournalistin ammattiin. Fynn palveli freelancer- valokuvaajana Vietnamin sodassa tehden töitä muun muassa Lifelle ja CBS:lle. Hän liikkui kentällä Yhdysvaltojen armeijan erikoisjoukkojen kuten Vihreiden barettien kanssa. Valokuvaaja kantoi M-16-kivääriä ja otti osaa myös aseellisiin taisteluihin armeijan joukkojen kanssa. Flynn sai eräässä taistelussa kiväärin luodin jalkaansa ja haavoittui kranaatin sirpaleesta toisessa taistelussa. Hän hyppäsi myös laskuvarjolla sotatoimialueelle yhdessä armeijan erikoisjoukkojen kanssa. Marraskuussa 1966 Flynn pelasti australialaisen joukkueen mottiin jääneestä kaivoksesta kuvatessaan joukkoja Vũng Tàun lähellä. Hän otti osaa kuvajournalistina myös arabien ja Israelin sotaan vuonna 1967.

Välillä Flynn kävi tekemässä jälleen elokuvan Hollywoodissa mutta palasi kuitenkin pian kuvajournalistiksi. Hän lähti Vietnamiin vuonna 1968 heti Tet-hyökkäyksen jälkeen. 

Sean Flynn ja kuvajournalisti Dana Stone lähtivät moottoripyörillä kuvausmatkalle Kambodžan sotatoimialueelle 6. huhtikuuta 1970. Heidän lopullisesta kohtalostaan ei ole varmuutta, vaikka tiedetään, että Vietkongin sissit vangitsivat Flynnin ja Stonen valtatie 1:n tarkistuspisteessä. Eri hallituksen lähteisiin viitaten uskotaan, että Punaiset khmerit teloittivat heidät.


Sean Flynn (vasemmalla) ja Dana Stone (oikealla), kun Flynn oli Time-lehden ja CBS Newsin palveluksessa. Kaksikko ajoi moottoripyörillä kommunistien hallitsemalle alueelle Kambodžassa 6. huhtikuuta 1970. Flynn ja Stone katosivat eikä heidän jäänteitä ei ole koskaan löydetty. Nykyinen oletus on, että heitä pidettiin vangittuna yli vuoden ennen kuin Punaiset khmerit tappoivat heidät kesäkuussa 1971. Molemmat julistettiin virallisesti kuolleiksi vuonna 1984.

Tekstilähde Wikipedia Sean Flynn (photojournalist)
Kuvien lähde: Pinterest


Kommentit

Suositut tekstit