Uuden aallon tuottaja Richard Gottehreria on kuvattu myös "planeetan suurimmaksi digitaalisen musiikin jakelijaksi"

 Richard Gottehrer (s. 1940) on yhdysvaltalainen lauluntekijä, levytuottaja ja levy-yhtiön johtaja. Vuonna 1997 hän perusti yhdessä pitkäaikaisen liikekumppanin Scott Cohenin kanssa riippumattoman musiikin jakeluyhtiön The Orchardin.


Richard Gottehrerin ja Craig Leonin tuottama Blondie (1976) albumi.


Gottehrerin ura alkoi Brill Building -lauluntekijänä 1960-luvulla. Hänen ensimmäinen ykköslevynsä lauluntekijänä ja tuottajana oli Angelsin " My Boyfriend's Back ", jota seurasivat muut hitit, kuten McCoysin " Hang On Sloopy " ja Strangelovesin " I Want Candy ". Vuonna 1966 Gottehrer perusti Sire Recordsin yhdessä Seymour Steinin kanssa. Levy-yhtiöllä oli ratkaiseva rooli uuden aallon nousussa. Levy-yhtiön ensimmäinen julkaisu tapahtui vuonna 1968. Yhtiö liittyi osaksi Warner Music Groupia vuonna 1978. Sire Recordsille levyttäneitä artisteja ja yhtyeitä ovat muun muassa Blondie, Ramones, The Smiths, Madonna, Depeche Mode, Talking Heads ja HIM.Fresh Fish Special w/Link Wray on yhdysvaltalaisen rock and roll -laulaja Robert Gordonin toinen omalla nimellä julkaistu studiolevy vuodelta 1978. Levyn on julkaissut Private Stock Records ja sen ovat tuottaneet Richard Gottehrer ja itse Robert Gordon.

Richard Gottehrerin ja Scott Cohenin 1997 perustamaa musiikki- ja viihdealan jakeluun tarkoitettua The Orchard -yhtiötä on kuvattu alan julkaisuissa "planeetan suurimmaksi digitaalisen musiikin jakelijaksi".

Tekstilähde:
Richard Gottehrer Wikipedia 
The Orchard (company) Wikipedia
Fresh Fish Special -Wikipedia
Kuvien lähteet:
The Orchard Twitter
Wikimedia Commons
Pinterest Commons
Kommentit

Suositut tekstit