Sex and the Single Girl kannusti naisia tulemaan taloudellisesti itsenäisiksi ja kokemaan seksuaalisia suhteita ennen avioliittoa tai ilman sitä

 


“Sex and the Single Girl” on vuonna 1962 julkaistu tietokirja, jonka on kirjoittanut amerikkalainen kirjailija Helen Gurley Brown. Kirja toimi neuvontakirjana, joka kannusti naisia tulemaan taloudellisesti itsenäisiksi ja kokemaan seksuaalisia suhteita ennen avioliittoa tai ilman sitä. Kirja myi kaksi miljoonaa kappaletta kolmessa viikossa, ja se julkaistiin 35 maassa. Se nousi Los Angeles Timesin, The New York Timesin ja Timen bestseller-listoille.

Alun perin kirjan nimi oli “Sex for the Single Girl”, mutta se muutettiin, koska se kuulosti kuin se olisi kannattanut seksiä kaikille yksinäisille naisille. Kirjassa oli myös osio ehkäisymenetelmistä, joka kuitenkin jätettiin pois lopullisesta julkaisusta. Kirja sai mainetta suuren mittakaavan kampanjan ansiosta, joka sisälsi mainoksia, televisioesiintymisiä ja radiohaastatteluja. Helen Gurley Brownin puoliso David Brown oli myös elokuvatuottaja, ja hän kannusti vaimoaan kirjoittamaan kirjan, joka käsittelee “miten yksinäinen nainen suhtautuu salasuhteeseen”.

Toimittaja, päätoimittaja ja kirjailija Helen Gurley Brown (1922 – 2012).

Kirjan menestyksen jälkeen Helen Gurley Brownista tuli Cosmopolitan-lehden päätoimittaja vuonna 1965. Hän julkaisi myös muita kirjoja, kuten Sex and the Office (1965), Helen Gurley Brown’s Single Girl’s Cookbook (1969) ja Sex and the New Single Girl (1970).

Kirja tarjoaa käytännön neuvoja ja näkökulmia yksinäisille naisille, ja se on edelleen kiinnostavaa luettavaa, vaikka yhteiskunta ja tilanteet ovat muuttuneet vuosien varrella. Se on ikään kuin aikakapseli, joka kertoo siitä, miten naiset ovat kohdanneet elämän ja rakkauden haasteita 1960-luvulta nykypäivään.

Kirjan pohjalta tehtiin vuonna 1964 samanniminen menestyselokuva, jonka pääosissa olivat Natalie Wood ja Tony Curtis ja sen ohjasi Richard Quine.


Tekstilähteet


Suositut tekstit