Mies David Bowien lookin takana: Pierre La Roche

 

David Bowie ja Pierre LaRoche promokuvauksissa 1973.

Meikkitaiteilija Pierre La Rochea ympäröivät monet mysteerit. Hänestä on sanottu muun muassa, että hän oli "Mies David Bowien lookin takana". 

Tiedossa on, että La Rochea syntyi Algeriassa. Kerran "nuorena" hän muutti Ranskaan ja sitten Englantiin, missä hänestä tuli Elizabeth Arden koskietiikkayrityksen meikkitaiteilija ja taiteellinen johtaja 1960-luvulla. Algeriassa varttuneen La Rochen tyyliin vaikuttivat hänen kotimaansa arabinaiset, jotka maalasivat silmänsä voimakkaalla kajalilla, tummilla muinaisella luomiväreillä. Viiden vuoden kuluttua hän erosi yrityksestä, kun taiteelliselta johtajalta vaadittiin konservatiivisempaa linjaa.

La Roche aloitti vapaana taiteilijana ja työskenteli rocktähtien- ja elokuvateollisuuden kanssa. Hän sai tunnustusta glam rock -lookin kehittämisestä. Meikkitaiteilijan uransa lisäksi La Roche toimi menestyksekkäästi tyylipromoottorina viihdeteollisuudessa. Hän loi muun muassa David Bowien "Ziggy Stardust"- ja "Aladdin Sane"-kasvomaalaukset.

La Roche auttoi kehittämään Bowien Ziggy Stardust -persoonaa, joka sisälsi monien muiden elementtien ohella laulajan otsan astraalipallomeikin ja voimakkaasti varjostetut silmät. Hänen meikkillään oli suuri rooli nousevassa glam rock -skenessä, jota Bowie ja muut merkittävät laulajat tuolloin johtivat. La Roche kävi myös kiertueilla esimerkiksi The Rolling Stonesin meikkitaiteilijana. 

Elokuvateollisuudessa La Roche valittiin muun muassa The Rocky Horror Picture Show'n (1975) konsultiksi muokkaamaan näyttelijöiden ilmettä. Hän sovitti sekä meikki- että hiussuunnittelut elokuvan puvustukseen. La Roche kuoli Pariisissa vuonna 1991 sairauteen.Aladdin Sane on David Bowien albumi vuodelta 1973. Albumin kansikuvan tyylin ja meikin teki Pierre La Roche. [Wikimedia]

Tekstilähteet
Otsikon kuvalähde Pinterest


Suositut tekstit

Kuva

Tunnelukot