Eksentrinen muotitaiteilija Thierry Mugler

 


Thierry Mugler (s. 1948) on toiminut muun muassa muotitaiteilijana, elokuvaohjaajana ja taiteellisena neuvonantajana.

Muglerin "Les Insectes" (suom. hyönteiset) Couture Summer 1997 muotinäytös oli muotitaiteilijan oman tuolloisen tyylikautensa huipentuma; hän oli jo muutaman vuoden ajan keskittynyt tutkimaan hyönteisiä, näiden käyttäytymistä, tapoja ja ulkomuotoa.

Muotinäytökset olivat spektaakkeleita, joissa taiteilija yhdisteli muotiin teatteri- ja elokuvamaailmaa. Mugler lainasi Hollywoodista 1920-1930-lukujen mustavalkovisioita sekä diivojen ulkoisia tyylejä ja yhdisteli näitä esimerkiksi Cruella -teemaan.

Mugler oli aikaisemmin vuonna 1991 ohjannut paljon huomiota saaneen George Michaelin "Too Funky" musiikkivideon, joskin videon tuottajana toiminut Michael riitautui lopputuloksesta ohjaajan kanssa, antoi tälle potkut ja editoi itse filmin uudelleen. Eksentrinen muotitaiteilija teki tämän jälkeen erilaisia extravaganzamuotiporojekteja, ohjasi musiikkivideoita ja työskenteli muun muassa Beyoncén taiteellisena neuvonantajana.

Thierry Mugler myi vuosituhannen alussa omaa nimeään kantavan muotitalonsa ja keskittyi sen jälkeen tekemään itsestään eräänlaista kokonaistaideteosta, johon on ottanut fyysismentaalisia vaikutteita antiikin Kreikan- ja 1930-luvun Saksan patsaista ja näiden tekijöistä sekä kehonrakennuksesta. Mugler on kertonut rakentaneensa nuoruuden identiteettinsä uudelleen myöhemmässä aikuisiässä. 

Kuvat: Kuva muotinäytöksestä Thierry Mugler "Les Insectes" 1997 (lähde Pinterest) ja taiteilija kuvattuna vuonna 2017 (lähde Numéro)


Tekstilähteet
Thierry Mugler: Fashion Fetish Fantasy 
Numéro The confessions of Manfred Thierry Mugler: George Michael, Beyoncé, his physical transformation and his new career
Wikipedia Thierry Mugler
George Michael "Too Funky" by Thierry Mugler Directors Cut musiikkivideoKommentit

Suositut tekstit