Who Killed Bambi? (1978) keskeneräinen elokuva

 


Who Killed Bambi? oli Sex Pistols yhtyeen ympärille rakennettu elokuvahanke, jonka tarkoitus oli olla punk-rock versio Beatlesin A Hard Day's Night (1964) elokuvasta. Tuottaja Malcolm McLaren kasasi hankkeen taakse sekalaisen mutta nimekkään joukon. Elokuvan oli tarkoitus ohjata Jonathan Kaplan ja Russ Meyer yhdessä.

Jonathan Kaplan (1947-) on yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja, joka aloitti uransa Roger Cormanin New World Picturesilla. Kaplanin teki tunnetuksi vuonna 1988 ensi-iltansa saanut tosipohjainen draama Syytetty, josta Jodie Foster sai parhaan naispääosan Oscarin. Kaplan on ollut uransa aikana viidesti ehdolla Emmy-palkinnon ja kahdesti Berliinin elokuvajuhlien Kultaisen karhun saajaksi.

Elokuvan toinen ohjaaja oli yhdysvaltalainen Russ Meyer (1922 – 2004), joka tunnetaan monista seksploitaatio-elokuvistaan. Toisen maailmansodan aikaan Meyer kuvasi uutis- ja dokumenttilyhytelokuvia. Sodan jälkeen Meyer toimi valokuvaajana muun muassa Playboy-lehdelle ja sekatyömiehenä elokuva-alalla. Myöhemmin Meyerin b-luokan elokuvat tuottivat miljoonia dollareita.

Malcolm McLaren oli saanut elokuvan Who Killed Bambi? käsikirjoittajaksi raskaan sarjan ammattilaisen Roger Ebertin (1942 – 2013). Ebert oli yhdysvaltalainen Pulitzer-palkittu toimittaja, elokuvakriitikko ja elokuvakirjoittaja. Ebert kirjoitti viikoittaisia arvosteluja Chicago Sun-Times -sanomalehteen vuodesta 1967 lähtien. Hänen elokuva-arvosteluja julkaistiin yli kahdessasadassa sanomalehdessä ympäri maailman ja hän kirjoitti yli 15 kirjaa sekä teki omaa tv-sarjaa. Vuonna 2005 Ebert sai tähden Hollywood Walk of Famelle ensimmäisenä elokuvakriitikkona.

Käsikirjoittaja Roger Ebert on kertonut, että elokuvan kuvaukset keskeytettiin jo puolentoista päivän kuvauksien jälkeen vuonna 1977. Pääsyyksi on mainittu 20th Century Fox -elokuvayhtiön vetäytyminen hankkeesta. Tutkittuaan tarkemmin kuvaussuunnitelmat yhtiö veti rahoituksensa pois elokuvalta eikä tuotantoa enää näin ollen jatkettu. Jo kuvatun materiaalin kohtalo on epäselvä.

Kuva: Stefan Strumbel: Who Killed Bambi? -teemaan liitetty maalaus, päiväys tuntematon.


Kommentit

Suositut tekstit