Fassbinder: "Asiat pysyvät vaarallisina ja hälyttävinä niin kauan kuin niistä vain kuiskutellaan"

 Steinerkoulua käynyt elokuvaohjaaja Rainer Werner Fassbinder (1945 – 1982 Saksa) vierasti kouluopintoja, ja jätti koulun kesken 15-vuotiaana ennen päättökokeita. Hän haki myöhemmin huonolla menestyksellä elokuvakouluun. Fassbinder alkoi tehdä sittemmin omatoimisesti elokuvia ja opiskeli vasta sen jälkeen näyttelemistä. 

Vaikka Fassbinderin mainetta pidettiin välillä epämääräisenä, olivat monet Fassbinderin tuotannot suuria menestyksiä, erityisesti Saksassa. Televisiosarjoista tällaisia olivat varsinkin Kahdeksan tuntia ei ole päivä (Acht Stunden sind kein Tag, 1972) ja Fassbinderin lempiprojekti, kolossaalinen Berlin Alexanderplatz (1980).

Fassbinder sai paljon huomiota paitsi elokuviensa sekä myös värikkään yksityiselämänsä ja provokatiivisien haastattelulausuntojensa takia, joiden takia hänet leimattiin muun muassa antisemiitiksi ja homofoobikoksi. Varsinkin jälkimmäinen syytös oli absurdi, koska hän oli tunnetusti biseksuaali.

Fassbinderin mukaan asiat pysyvät vaarallisina ja hälyttävinä niin kauan kuin niistä vain kuiskutellaan. Häntä pidetään yleisesti toisen maailmansodan jälkeisen uuden saksalaisen elokuvan merkittävimpänä ohjaajana.

Tekstilähde:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rainer_Werner_Fassbinder
Kuvalähde:
http://t3.gstatic.com/licensed-image?q=tbn:ANd9GcTZpErXOwKWNJ_80xT-JnZ2j71n81htlPeo8tgachfhAo25W8RL9vrTfMAzyJTP

Kommentit

Suositut tekstit