Hollywoodin tyyli-ikoni tuottaja Robert Evans

 Robert Evans (1930 – 2019) oli yhdysvaltalainen elokuvatuottaja. Hän aloitti uransa perustamalla naistenvaateliikkeen, joka laajeni pian läpi Yhdysvaltojen. Evans suunnitteli ketjut tuotteet itse.

Hollywood kiinnostui Evansin suunnittelemista vaatteista ja asusteista, joita käytettiin elokuvien puvustuksessa. Pian hänelle ehdotettiin puvustajan ja stylistin tehtäviä Hollywoodissa. Kohta tämän jälkeen elokuvayhtiöt sanoivat hänelle: "Okei, teet hienoa jälkeä, entäpä jos rupeaisit tuottajan hommiin, saat katsoa siinä samalla koko visuaalisen jutun?"

Tuumasta toimeen ja Evans ryhtyi tuottajaksi Hollywoodin menestyselokuviin. Hän tuotti muun muassa Chinatownin, Kummisedän, Peyton Placen ja monta muuta menestystarinaa. Kaikki menivät hyvin kaupaksi.

Menestystuottajan ulkoisia tavaramerkkejään olivat liukuvärjätyt silmälasit, voimakas ehostus, laadukkaista materiaaleista mittatilauksena räätälöidyt puvut ja paidat. Evansin tuottamat elokuvat olivat samanlaisia kuin tuottaja itse: ne näyttivät hyvälle.

Evansin tyylistä myös irvailtiin Hollywoodin sisäpiireissä, johon hänellä oli heittää huumorintajua: hän on sanonut "Dustin oli huikea!", viitaen itsensä tuottamaan elokuvaan, jossa Dustin Hoffmanin roolihahmo tekee parodiaa tuottajasta.

Teksti: Kusti Tasken
Kuvien lähde: Pinterest

Kommentit

Suositut tekstit