The Strange Path - sukupuolisuuden ja lesbosuhteiden dynamiikka

 


“The Strange Path” (suom. Outo poku) on romaani, jonka on kirjoittanut Gale Wilhelm. Se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 19381. Tarina seuraa Morgenin elämää, joka hoitaa kuolevaa isäänsä, Fritziä, samalla kun hän kehittää kirjoitustaitojaan. Hänestä näyttää tulevan outo, eriskummallinen ja eksentrinen, kunnes hän tapaa Tonin.

Gale Wilhelm oli amerikkalainen kirjailija, joka tunnetaan parhaiten kahdesta 1930-luvulla kirjoitetusta teoksesta, joissa on lesboaiheita: “We Too Are Drifting” ja "Torchlight to Valhalla". Wilhelm julkaisi useita novelleja vuosina 1934 ja 1935, ja hänen ensimmäinen novellinsa ilmestyi Literary Americassa. Hänen työnsä ilmestyi myös Colliersissa ja Yale Review’ssa.

“The Strange Path” -romaani sai uuden nimen, “Torchlight to Valhalla”, ja sitä julkaistiin myös provosoivalla kannella, vuonna 1953. Wilhelmia ylistetään nyt proosasta, joka jäljittelee Hemingwayn tyyliä, sekä hänen saavutuksestaan “We Too Are Drifting” -teoksessa, jossa hän siirsi lesbonarratiivin pois homoseksuaalisuuden juuresta ja loi sen sijaan keskustelun sukupuolen ja seksuaalisten dynamiikan välillä lesbosuhteissa, josta oli kirjoitettu vain vähän tuohon aikaan.


Suositut tekstit