Frances Marionin The Flapper (1920) elokuva kuvasi uudenajan itsenäistä naista

Ohjaaja Frances Marion vuonna 1915.

Frances Marion (1888 - 1973) oli merkittävä yhdysvaltalainen elokuvakäsikirjoittaja. Hän voitti kaksi Oscaria ja oli ehdolla kolmannenkin saajaksi. Marionin laajan tuotannon joukossa ovat muun muassa käsikirjoitukset elokuviin Anna Karenina (1927), Naisten suosikki (1933) ja Kamelianainen (1936).
 
Marionin merkitys elokuvateollisuudessa on huomattava. Hänen työnsä uudisti elokuvakäsikirjoitusta ja hän oli uranuurtaja naisille elokuva-alalla. Uransa aikana hän kirjoitti yli 325 käsikirjoitusta. Marion on usein mainittu yhtenä 1900-luvun tunnetuimmista käsikirjoittajista.
Marion työskenteli sotakirjeenvaihtajan ensimmäisen maailmansodan aikana, josta sai vaikutteita teksteihinsä. Hän dokumentoi naisten panoksen sotatoimiin etulinjoilla ja oli ensimmäinen nainen, joka ylitti Reinin aselevon jälkeen.

The Flapper (1920) elokuvan lehtimainos.

Marion käsikirjoitti elokuvan The Flapper (1920), jossa päätähtenä oli Olive Thomas. Elokuva kuvaa silloin muodikasta flapper-ilmiötä. Se on tarina 1920-luvun nuorista kapinallisista naisista, jotka uhmasivat aikansa käsityksiä soveliaisuudesta. Marionin kirjoittama Thomasin roolihahmo vaikutti voimakkaasti siihen, minkälainen kuva ihmisille muodostui "flapper-tytöistä".


Tekstilähteet Wikipedia










Suositut tekstit