Sharon Osbourne on merkittävä henkilö metallimusiikin uudessa nousussa valtavirtaan

 


Manageri Sharon Osbourne (71) kasvoi manageri-isänsä työn ansiosta keskellä musiikkiteollisuutta. Teini-ikäisenä hän työskenteli sihteerinä isänsä Don Arenin Jet Records -levy-yhtiössä. Aluksi hän teki paperitöitä ja tarjosi vieraille teetä, kun nämä odottivat pääsyä johtajan puheille. Myöhemmin hän eteni vaativiin tehtäviin ja pääsi manageroimaan eri yhtyeitä, muun muassa Electric Light Orchestraa.

Sharon auttoi puolisoaan Ozzya tämän saatua potkut Black Sabbathista vuoden 1978 lopussa. Sharon myös osti puolisonsa managerisopimuksen isältään 1,5 miljoonalla dollarilla. Vuonna 1996 Sharon järjesti ensimmäistä kertaa puolisonsa nimeä kantavan Ozzfest-kiertueen ajankohtana, jolloin metallimusiikki ei ollut muodissa eikä Ozzyn esityksiä saatu myytyä isoille festivaaleille. Hänen ansiotaan oli myös se, että Black Sabbath koottiin uudelleen yhteen 1990-luvun lopulla.

Sharon on managerin toimellaan tuottanut suurimman osan Osbournen perheen omaisuudesta. Perheen elämästä kertova tosi-tv-sarja The Osbournes oli Sharonin idea, johon hän sai houkuteltua puolisonsa. Sarja oli jymymenestys.

Sharonin isä ”Mr Big” manageroi muun muassa mainittujen lisäksi nimiä Little Richard, Gene Vincent, Small Faces ja Jerry Lee Lewis. Hänen otteensa olivat lievästi sanottuna erittäin eksentriset -liekö tytär tullut isäänsä.



Suositut tekstit